Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δευτέρες 17:00-20:00, χειμερινό εξάμηνο 2018-2019 | Αίθουσα Βιβλιοθήκης. Εισηγητής: Γιάννης Λαγαμτζής, Βιβλιοθήκη Παντείου Πανεπιστημίου


Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε μέλη Δ.Ε.Π., μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ριες, υποψήφιους διδάκτορες και άλλους/ες ερευνητές/ριες που συνεργάζονται με το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Για το πρόγραμμα δείτε εδώ:

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 201817:00, αίθουσα Βιβλιοθήκης, ισόγειο

Πηγές πληροφόρησης στη Διάθεση Μελών του Παντείου

Παρουσίαση του καταλόγου της βιβλιοθήκης, καθώς και των ηλεκτρονικών περιοδικών, βιβλίων και βάσεων δεδομένων που αγοράζει το Πανεπιστήμιο μόνο του ή σε συνεργασία με τις άλλες ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες (JSTOR, HEAL-LINK, SCOPUS). Ενημέρωση για τους τρόπους πρόσβασης, για τα διάφορα είδη των πηγών, τη χρήση και τη λειτουργία τους, καθώς και για τις τεχνικές αναζήτησης στις πηγές αυτές.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 201817:00, αίθουσα Βιβλιοθήκης, ισόγειο

Ανοιχτή Πρόσβαση και Πηγές ανοιχτής Πρόσβασης

Οι συμμετέχουσες/ντες εισάγονται στην έννοια και στο κίνημα της ανοιχτής πρόσβασης, καθώς και σε ζητήματα που συνδέονται άμεσα με αυτά, ενώ παρουσιάζονται οι πιο γνωστές και ευρύτατα διαδεδομένες πλατφόρμες που παρέχουν επιστημονικά άρθρα και μονογραφίες ανοιχτής πρόσβασης (Ιδρυματικά αποθετήρια, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, Google Scholar, κλπ).

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, 17:00, αίθουσα Βιβλιοθήκης, ισόγειο

Ψηφιακά Εργαλεία και Mendeley

Πρόκειται για μια ευρεία επισκόπηση των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων, με έμφαση σε εκείνα που είναι ελεύθερα. Λόγω του περιορισμένου χρόνου και της πληθώρας των εργαλείων θα παρουσιαστεί αναλυτικά μόνο το Mendeley, ένα εργαλείο διαχείρισης βιβλιογραφίας, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε φοιτητές και ερευνητές.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, 17:00, αίθουσα Βιβλιοθήκης (για τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος)

Παρουσίαση του προγράμματος εντοπισμού λογοκλοπής Turnitin