ΣΕΙΡΆ PODCASTS «ΑΠΌ ΚΟΙΝΟΎ, ΑΠΌ ΜΑΚΡΙΆ: Η ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΉ ΈΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ»

Σειρά podcasts «Από κοινού, από μακριά: Η ανθρωπολογική έρευνα την εποχή της πανδημίας»

Σειρά podcasts «Από κοινού, από μακριά: Η ανθρωπολογική έρευνα την εποχή της πανδημίας» - Μια δράση φοιτητών/φοιτητριών του ΠΜΣ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθρωπολογικής Έρευνας

 

Συμβάλλοντας στη θεματική ενότητα «Από κοινού, από μακριά: Η ανθρωπολογική έρευνα την εποχή της πανδημίας» του Εργαστηρίου Ανθρωπολογικής Έρευνας, το ΕΑΕ απευθύνει κάλεσμα σε μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας να σκεφτούν δημιουργικούς τρόπους «επανοικειοποίησης» του δημόσιου πανεπιστημιακού χώρου μέσω μια σειράς podcasts επιμελημένων από τις/τους ίδιες/ίδιους τις/τους μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/τές του Τμήματος.

 

Η συνθήκη της πανδημίας έχει μεταβάλει τις ανθρωπολογικές έννοιες της «επαφής», «απόστασης», «συνάντησης», «συνομιλίας», «επιτόπιας έρευνας», «συμμετοχικής παρατήρησης» αλλά και την ίδια τη μορφή της εκπαίδευσης. Μέσα από μια προσπάθεια επανανοηματοδότησης των συγκεκριμένων όρων, οι συμμετέχουσες/οντες καλούνται να υποβάλουν ιδέες για ερευνητικά ή/και καλλιτεχνικά projects, σειρές συζητήσεων και αναλύσεων, παρουσίαση/κριτική ταινιών/βιβλίων/μουσικής/λογοτεχνικών κειμένων που να αφορούν τις ανθρωπολογικές σπουδές και το πανεπιστήμιο ευρύτερα την εποχή της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη δράση είναι πρωτοβουλία φοιτητριών του ΠΜΣ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Εργαστηρίου Ανθρωπολογικής Έρευνας με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Προθεσμία υποβολής: 15 Δεκεμβρίου 2021

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eae@panteion.gr

Περισσότερες πληροφορίες: https://eae.panteion.gr

και στις φοιτήτριες του ΠΜΣ

Χριστίνα Μαργιώτη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

και Άννα Παντελάκου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)